5 måsten för turister i Arenal d’en Castell

Arenal d’en Castell är en ort som ligger i regionen Es Mercadal, inte långt från Mahón. Orten är belägen på den nordvästra delen av Menorca. I närheten finner man den berömda Fornellsbukten och naturreservatet med fyren Far de Favaritx. Åker man längre in mot mitten av ön, kan man få chansen att besöka både ostgårdar och gindestillerier. I byarna produceras också korven Sobrasada som är kött från baleariskt svartfotsvin. Inne i Arenal d’en Castell är sevärdheterna få men man kan dock unna sig flera aktiviteter. Hotellen har mycket att erbjuda och i centrum ligger både butiker och mataffärer samt ett vattenland som heter Parque Acuatico.

Här kommer läsning om 5 måsten som inte bör missas i eller i närheten av Arenal d’en Castell.

Börja vandringen vid startposterna i GR 223 – Camí de Cavalls

Arenal d’en Castell utgör startpunkt för två vandringsleder i det berömda Cami de Cavalls. Denna lilla ort är därför utmärkt för vandring, ridning och cykling. Det finns flera företag inne i centrum där man kan hyra en häst eller cykel, så glöm inte kameran, solglasögonen och hatten samt en rejäl vattenflaska, för härute kan man vara i flera timmar. Stigarna bjuder både på vackra blommor och intressanta djurarter.

Titta på kontrasterna mellan ortens östra och västra sida

Arenal d’en Castell är byggt i två delar – den östra delen som är till för invånare eller folk som köpt semesterbostäder här och den västra som framförallt är till för turister och kommers. Båda sidorna ligger upphöjda på klippor och mellan dem ligger den klarblå sandstranden där man kan leka, sporta, dyka eller äta. Den östra sidan är betydligt lugnare och det kan vara kul att se kontrasterna mellan dem. På så vis får man också en rejäl promenad och uppe på höjderna väntar en fenomenal utsikt från båda hållen.

Strosa runt i Coves Noves

Alldeles vid infarten av denna lilla turistort, ligger en liten kommersiell ”stad” vid namn Coves Noves. Här hittar man några butiker, restauranger och barer som man kan söka upp om man blivit lite trött på Arenal d’en Castells centrum. Coves Noves är lika livat på dagen som på kvällen. Här ligger även några mataffärer och souvenirbutiker för den som vill lätta på plånboken.

Åk med tåget till fiskebyn Na Macaret

I utkanten av Arenal d’en Castell, ligger en mycket liten charmig fiskeby – Na Macaret. Hit åker man om man vill komma i kontakt med lokalbor och träna upp sin spanska lite. Byn har två genuina små fiskrestauranger som är mycket populära och hit är även turister välkomna. Därefter kan man strosa runt i hamnen innan man tar minitåget tillbaka. Vill man kan man också gå till fots hit men det kan ta ett tag.

Bestig berget El Toro

Arenal d’en Castell ligger inte långt från Fornellbukten och heller inte långt från Menorcas högsta berg El Toro på 358 meters höjd. Det är mycket vanligt att bestiga detta lilla berg och väl uppe på toppen kan man förundras av den magnifika utsikt som ges. Här kan man koppla av på det lokala kaféet innan man styr kosan nedåt igen.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*